Kritike


Dnevnik


Andrej Rozman Roza je tokrat veliko Shakespearovo trgedijo predvsem oklestil, znižal, jo s tem prizemljil, naredil bolj »meseno« in nam jo približal. (…) Tudi Hamlet kot junak je drugačen. V postavitvi Daria Varge je še otrok (igra ga dvanajstletni Vlado Mičković) in ima nasploh drugačne značajske lastnosti: je odločen, trmast, bolj maščevalen, trezen in nič preveč zaljubljen v Ofelijo. Hamletova »drugačnost« oziroma »normalnost« (odvisno pač od gledišča) je prikazana tudi s tem, da edini – poleg (duha) istega očeta – ne nosi maske. Vsi drugi protagonisti nosijo pod obleko še eno kožo, gumijaste odlitke igralcev, ki jih oživljajo. (…) Znana zgodba o »princu danskem« zdrvi mimo nas brez zastojev. Dogajanje je zgoščeno, prehodi jasni …

Amelia KraigherFinance


Lahko bi rekli, da so humanoidi pravo tehnološko odkritje, saj so pri nas nekaj povsem novega. Groteskni elsinorski liki delujejo na odru kot privid, saj so skupaj z otroškim Hamletom videti kot pravljična bitja iz domišljijskega sveta.

Marjana VirantTV Slovenija


Zanimivo branje Hamleta z nekaj izvrstnimi rešitvami, kjer požrtvovalnemu ansamblu tesno ob strani vešče pomaga izurjena gledališka tehnika.

Majda Knap Šembera


 

Radio Študent


Naravnost presunljiva je Marinka Štern kot sesljajoča Ofelija, najboljša v trenutkih, ko se sprehaja po robu norosti in je ni mogoče z gotovostjo uvrstiti med povsem prištevne. Izviren in lakonično stvaren je Osrik Uroša Mačka, Olga Kacjan je brutalno umetelna Gertruda in Ivo Godnič Klavdij, ki rohni z zadržkom lisjaka na preži. Mladeniško prepričljiva je Barbara Žefran kot Laert, kakor sta v glasovnem in fizičnem izrazu izrazita tudi Rozenkranc Romane Šalehar ali Stražar Simona Dobravca.

Primož Jesenko

There are no shows yet.