Andrej Jaklič

Svinčnik piše s srcem


Režija: Tijana Zinajić


Opis

Kako spregovoriti o avtorju, če je to otroška domišljija, navdih in spontanost? Svinčnik piše s srcem, delo, ki nam je služilo kot ključna inspiracija in vodilo pri oblikovanju vseh ključnih elementov dramskega besedila, je namreč zbirka otroških odgovorov, zbranih na podlagi raziskave otroške inteligentnosti v starosti med četrtim in dvanajstim letom.

Odgovori so zbrani brez izdelanega koncepta ali ideje – osnovno vodilo urednikov so le omenjene otroške lastnosti.

Ob prebiranju odgovorov mladih genialcev smo se vsi strinjali, da so takšna odprtost, svežina in izvirnost možne samo v tistih letih in nikoli več. Vseeno pa smo bili prav potiho prepričani – zdaj lahko mirno rečem, da to drži –, da imamo kljub vsemu v sebi skritega vsaj majcenega otročka, če že velikega ne moremo imeti. Da smo odrasli otroci. To pa je tudi ključna misel našega projekta. Z njim skušamo potrditi našo skrito željo, da v vsakem od nas tiči ta mali otrok, ki samo čaka, kdaj bo lahko spet zaživel.

Na način, zelo podoben otroškemu igranju, je potekalo tudi delo. Od začetnih improvizacij, temelječih na tem, kar se je dogajajlo sodelujočim pri projektu, se je s pomočjo Svinčnika in svinčnika počasi začela plesti zgodba. Postajala je vedno večja in trdnejša, dobivati je začela izvirno obliko in strukturo, vanjo so kapljali motivi in ideje, zaplet, rasle so glavne osebe, stranski liki ...

Kakorkoli. Naši nameni so jasni in preprosti. Obiskovalcem ne prodati predstave velikih vprašanj in odgovorov, pač pa jim ponuditi impulz, s pomočjo katerega se bo v njihov svet znova prikradla tista naivnost, s katero so enkrat že gledali in ki jo je vedno teže zbezati na plano.

Andrej Jaklič


Povezave za otroke in mladino


cena:15,50 EUR
dijaki, študentje, brezposelni, upokojenci, invalidi: 9,50 EUR
predšolski otroci in osnovnošolci: 6 EUR

Pri spletnem nakupu popustov ni moč uveljavljati.
 
     
 

Zasedba


Igrajo:
Olga Kacjan - Vera, Tadej
Romana Šalehar
- Zarja, Maša
Dario Varga
- Ángel, Matic
 
     
  prikaži celotno zasedbo  
     
  Dramaturgija:
Andrej Jaklič

Lektorstvo:
Mateja Dermelj

Scenografija:
Mojca Cejan

Kostumografija:
Mojca Cejan

Koreografija:
Tijana Zinajić

Glasba:
Sebastijan Duh

Oblikovanje zvoka:
Marijan Sajovic

Oblikovanje luči:
Matjaž Brišar

Video projekcija:
Dafne Jemeršić

Vodja predstave:
Mitja Trampuš
 
     

There are no shows yet.