Kritike


Dnevnik

23. 2. 1999

Kaj vse se skriva za obličji treh neznancev, ki Prihajajo iz različnih dežel in govorijo različne jezike, nekega dne pa se srečajo na vlaku? Se bodo njihove zgodbe prepletle le za nekaj trenutkov ali bodo ostale povezane tudi po zadnji postaji? Slednje sicer niti ni tako zelo pomembno. Pomembnejše je tisto, kar neznance sploh druži: spontanost, odprtost, prisrčnost in ne nazadnje tudi igrivost, nekakšni majceni, a budni otročički v njihovih notranjostih, ki jih z nekaj truda lahko uspešno odkrijemo tudi gledalci. (…) Skratka, ta simpatična in nepretenciozna uprizoritev prinaša srčno in prisrčno predstavitev izbrane tematike, ki gledalca uspešno razvedri in osveži.

Petra PogorevcDelo

8. 3. 1999

Jakličevi prizori so zlasti sprva domiselni in duhovito dialogizirani, povezuje pa jih na videz naključna (v resnici pa dobro premišljena) narativna črta, ki postavlja iste junake v različne epizodične situacije. (…) Režiserka nepretenciozno in skrbno sledi besedilu (…), njena poglavitna kvaliteta je, da se najmočneje posveča igralcem, ki jim dopušča zbrano, čisto in interpretativno jasno preigravanje serije likov in situacij.

Blaž LukanTV Slovenija

22. 2. 1999

Odprto Mladinsko je spet ponudilo kletne prostore najmlajši gledališki generaciji. Tako je prišlo do simpatične predstave Svinčnik piše s srcem. Njen avtor je mladi dramaturg Andrej Jaklič, režirala pa jo je študentka režije Tijana Zinajić, ki je bila tudi koreografinja. Zahtevna, očitno v veselje vsem trem nastopajočim, se je predstava na sceni (tudi kostumografinje) Mojce Cejan lotila vsakršnih posebnežev. Veliko dela je imela seveda uspešna lektorica Mateja Dermelj-Ropoša, saj so Olga Kacjan, Dario Varga in Romana Šalehar v več vlogah tekoče menjavali ne le narečja, temveč tudi jezike, da so najbolj vžgali lirični prebliski otrokovih resnic, ki so celoti dali naslov. Ni čudno, saj prav ti utrinki dajejo malo zakrpanim štorijam pravo dušo.

Majda Knap Šembera

There are no shows yet.